Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Så kommer du igång

- Hur lägger jag till knappen på min blogg?
- Använder du Wordpress på egen domän?
- Använder du en blogg på Wordpress.com?
- Använder du Blogg.se?
- Använder du Blogspot.com?
- Använder du en annan bloggtjänst?

- Hur hittar jag URL:en till mitt RSS-flöde?

Hur lägger jag till knappen på min blogg?


Beroende på vilket bloggverktyg du använder så finns det olika sätt att lägga in den kodsnutt som ger statistik över din blogg. Vi visar nedan hur du kan göra för några olika bloggverktyg.

Använder du Wordpress på egen domän?


För att lägga in koden i wordpress kan du logga in på din ftp och gå till mappen themes. Beroende på var du vill ha din knapp så laddar du ner utvald fil. Vill du ha den i botten av bloggen laddar du ner filen "footer.php". Vill du istället ha din knapp i menyn laddar du ner filen "sidebar.php". När du laddat ner önskad fil där du vill placera din knapp kan du öppna filen med programmet "anteckningar" eller "notepad" som det heter på engelska. Klistra sedan in koden på önskad plats i filen. Du kan också göra på samma sätt som du gör på Wordpress.com förutsatt att du har installerat stöd för Widgets och att ditt "tema" stödjer widgets. Du är sedan klar för att skicka statistik och bli listad på ToppBlogg.se.Använder du en blogg på Wordpress.com?


För att lägga in vår knapp på din blogg på wordpress.com loggar du först in på administrationspanelen. Därefter väljer du att gå in på "utseende" och trycker sedan på "widgets". Lägg till den widget som heter "text 1" längst ner eller där du vill ha din knapp. När du lagt till "text 1" klickar du på den blåa ytan som är på "text 1". Nu får du upp en liten text ruta där du klistrar in koden du fick från ToppBlogg.se. Du klistrar bara in koden i den stora textrutan och den lilla kan du lämna blank. Stäng sedan ner textrutan genom att klicka på krysset och klicka sedan på "spara ändringar". Du är nu klar för att skicka statistik och bli listad på ToppBlogg.se.

Steg 1.
Steg 2.
Steg 3.
Använder du Blogg.se?


För att lägga till vår statistik-knapp på blogg.se går du först till administrationspanelen. Klicka sedan på kodmoduler och lägg till ny kodmodul. Döp kodmodulen till ToppBlogg.se och lägg in koden du fick i det stora textfältet. Klicka sedan på "spara modul". Du kommer nu få en liten kod som ser ut på följande vis: "<tag: include module="toppblogg.se">. Du går sedan till kodmallar och lägger in koden på önskad plats. Du är nu klar för att skicka statistik och bli listad på ToppBlogg.se.


Steg 1.
Steg 2.
Steg 3.
Resultat


Använder du Blogspot.com?


Om du använder Blogspot.com går du till administrationspanelen. Klicka på "mall" och sedan "redigera mall". Du får nu upp redigerinsläge över din blogg och har nu möjlighet att klistra in den kodsnutt du fått av oss. Klicka sedan på spara och du är nu klar för att skicka statistik och bli listad på ToppBlogg.se.

Steg 1.
Steg 2.
Steg 3. Resultat
Använder du Metrobloggen?

Metrobloggen har en egen sida med instruktioner för hur man lägger till knappar. Följ länken nedan: Instruktioner för Metrobloggen

övriga bloggar


Har du din blogg på en annan tjänst än de tjänster vi listar ovan? Mejla då oss så kommer vi lägga upp en beskrivning på hur du gör för att lägga upp räknaren på din blogg.

 

Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.