Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Ging & Malee i Thailand

Ging & Maleé är ett svensk-thailändskt par. Följ vårt liv till vardags och till fest i det leende landet. Ni är alla välkomna till vårt Thailand - såväl gamla vänner som vänner vi ännu inte mött!

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Ging & Malee i Thailand

Inlägg i Ging & Malee i Thailand

Hemma igen för andra gången
Den 18 oktober 2006 publicerades denna bild på en planterande Ging i första inlägget "Hemma igen" på bloggen Ging och Malee. Nu ganska precis fem år och fem månader senare är vi hemma igen. Vi har idag vinkat av villans sista gäster. Inte de sista gästerna för i år, utan sista gästerna, punkt. Vi ska ju åka till Sverige om drygt ett år, och vi vill bo på det bästa stället  året som kommer. Vi är rörande överens om att bästa stället är vår Malee Garden Villa så vi flyttade hem idag, igen!Malee Gardens lägenheter påverkas inte av vår flytt. Dit är man mer än välkommen som gäst! Eftersom cirkeln nu sluts känns det helt rätt att lägga av med bloggandet. Allt har sin tid. Känns som jag berättat det jag har lust att berätta och vill använda min tid till annat. Så detta inlägg, nr 1032 i ordningen blir förmodligen det sista. Ha det så bra varhelst du är i världen, Ging & Malee lyfter på hatten, slår en trumvirvel för alla våra kära bloggläsare och tackar för oss! De som vill vara med på våra äventyr och se hur vi har det får antingen "gilla" Malee Gardens FaceBookssida som uppdateras dagligen, eller helt enkelt checka in hos oss!

Gone fishing!
Som ni märker är jag dålig på att uppdatera bloggen. Har en hel del att göra för tillfället så tiden räcker inte riktigt till. Jag har dock inte åkt och fiskat, är allt utom ledig - men jag har faktiskt hälsat på fiskar. Så ni får hålla till godo med några fina och fula fiskar tills min tid rättat tills sig en aning. Ses snart!

Livet förändras och vi med det!
Maj 2013, om ett och ett halvt år, flyttar Ging & Malee till Sverige!Malee Garden finns kvar som hotell nästa säsong, vi stänger hotellverksamheten 30 april 2013.Lägenheterna blir möjliga att långtidshyra. Vill du hyra MINST en månad fr.o.m våren 2013, mejla mig  Bloggen "Ging & Malee i Thailand" kommer att läggas i malpåse när vi reser hem. Även annan Thailands-nätaktivitet kommer att klinga av.Jag hör att du undrar varför, nu när resten av världen börjar bosätta sig här vintertid. Jag flyttade till Thailand 1999. Sedan dess har jag skrivit en bok om landet. Öppnat och stängt en restaurang i rekordfart. Byggt ett par hus. Träffat kärleken och gift mig. Öppnat hotellet Malee Garden och haft trevliga gäster i flera år. Haft underbart roligt och har fortfarande lika kul, men det är dags för miljöombyte. Ging är mycket positiv till flytten, hans dröm är att uppleva svensk vinter. Jag ser fram emot att uppleva Sverige genom en thailändares ögon.  Om du vill bo på Phukets minsta och charmigaste hotell är det bäst du lägger på ett kol! Det är inte mycket ledigt kvar denna säsong, men vi tar redan nu bokningar inför nästa. Priserna är samma som årets. Malee Garden är jättmysigt, det är vi inte ensamma om att tycka. Undrar om inte vi har något slags rekord i återvändande gäster! En del tycker att vi är galna som lägger av med hotellverksamheten som går så bra, men man ska sluta på topp! Tillägg 28 dec: Båda lägenheterna redan fullbokade jul/nyår nästa år!Vi ses här i bloggen en stund till och på FaceBook i ett och ett halvt år till, sen kommer Malee bli Britt-Marie. Vi skriver dock inte våra planer i cement, vi skriver i sand... Det blir vad det blir. Kanske blir vi bara borta en kort stund, kanske inte. Ingen vet, allra minst Ging & Malee. GOTT NYTT ÅR!

Helghälsning
Vi önskar er alla en fröjdefull jul med en thailändsk färgsprakande gran och ett smakprov från Gings nya Band "Chock Dee".GOD JUL - MERRY CHRISTMAS!

Party på onsdag med Chock Dee & Job2Do
Onsdag 21 december har Gings nya band premiär i Karon som förband åt Job2Do. Det ska bli väldigt spännande att höra. Dom spelar modern reggae, ska och lite Santana och soul. Premiären går av stapeln på baren "75 Satang" i Karon. Förr i tiden gick det 80 satang på en baht. 75 satang används som uttryck för lite småknasig, ungefär som vi använder "hissen går inte ända upp" och "alla hästar är inte i stallet". Här kan man säga "han är bara 75 satang". Så på småknasbaren 75 satang kommer jag och rätt många andra finnas på onsdag. Party!Färdbeskrivning: Om du har havet i ryggen, gå in på vägen där Orchid Resort ligger (och Robert Pub tidigare låg). Efter Orchid Resort, gå vägen in till vänster, på din vänstra sida ligger "75 Satang". Gings band Chock Dee spelar från kl 22. Job2Do går på scen runt midnatt.Bilden på Ging är från i somras då vi åkte pariserhjul i Göteborg.

Laddad för luciakaffe
Vi som bor i Thailand har naturligtvis inte en helt bekymmersfri tillvaro - bara nästan! Ett av problemen är bryggkaffekvaliteten. Fnyser du och tycker jag är löjlig? Då har du inte varit utan svenskt kaffe under lång tid muttrar kaffemoster Malee och de andra svenska kaffetunnorna nickar medkännande ;-)Thailändskt bryggkaffe är i de flesta fall drickbart, inte mer. Lucia närmar sig och vi, som är sex timmar före Sverige, laddar för förmiddagsfika till Svts livesändningar imorgon. Vi vill ju gärna ha gott kaffe, så vad gör man? Vi kallar in en specialist! Mischa är från Gevaliastaden Gävle, så han har kaffekoll.Detta kaffe rekommenderas av specialisten och hans kaffeälskande kompis som provat genom varenda märke dom hittat. Denna ska vara rätt lik Gevalia och har fått klart godkänt av kaffeexpert-panelen. Finns (åtminstone i vår by) på Super Cheap. Vi lämnar ordet till Mischa som naturligtvis har en sann kaffehistoria på lager! "På Gevalia i Gävle där jag bott i 35 år hade man en kaffeprovare som smakade på flera hundra kaffeblandningar och olika smaker och blandningar varje dag. Dock fick han inte svälja något av kaffet. Han fick bara smaka och spotta ut varje prov. Sväljer han kan han inte känna kommande provsmakningar. Mitt i allt dett smakande satt han och längtade efter kafferasten..."Vi längtar också till kafferasten, tack för kaffetipset! Trevlig Lucia hälsa vi er alla från Phuket där solen skiner och skiner och skiner!Psst, kaffeexperten Mischas kompis Sverker har en riktigt rolig blogg från vår by!

Decemberljus a’la Thailand
Riktig måne, låtsasmåne och annat glitter förgyller vår sammetsnatt. Julstämning är det väl inte, vi kör med stämningsfulla nätter året om. Översta bilden är från en liten bar i rawai, resten från Malee Garden.  

Shopping på Phuket
Idag är det molnigt på vår ö, med andra ord perfekt för shopping, följ med!Lägg dom i en vattenskål, vackert!Det finns mycket frotte’ av hög kvalitetKitschiga BuddhasTralalalalaa!Klassiska thaisouvenirer, köpte 4 för 300 baht.Rejäla damer som yogar, tycker dom är sötaOäkta blommor för vattningslat!Däck kanske är lite svårt att ta hem...Doftande oljor finns överallt.Vetsäcks-tofflor kostar 790 baht.Konstgjorda orkidéer finns på fiskaffärn! Klart vi måste ha lite mat med oss hem!

Varför bor en del i Thailand?
Det finns en internetsida som heter Thaivisa. Dom är fantastisk bra på nyheter och har alltid uppdaterad information vad gäller visum, lagar och annat. Men deras forum är en lekstuga för en massa bitttra expats-gubbar (och en del bitchiga kvinnor). Om jag, av fri vilja och utan tvång, bor i ett annat land än det jag är född i beror det på att jag gillar det. Inget land är perfekt, men om man lever i ett land är det bara att acceptera det som inte funkar som man vill. De som hänger på ovannämnda forum och kommenterar på deras FaceBook är så infernaliskt hatiska mot Thailand och thailändare att jag inte fattar vad dom gör här. Det är fel på allt, dom hånskrattar åt landets problem, ironiserar över thailändare, överdriver det som inte funkar så bra och skäller, skäller som bandhundar. Värst av allt är att dom i mångt och mycket uppvisar en överlägsen och rasistisk attityd gentemot thailändare. Det finns en del mycket kunniga människor med intressanta åsikter på forumet, men tyvärr är den stora massan betydligt dummare än dom människor dom nedvärderar och hånskrattar åt!Åk hem surgubbar och dra nåt gammalt över er!Bilden har jag lånat från en jag-älskar-Gud-sajt!

Starta veckan med ett musikaliskt lyckopiller
Förra veckans festival i Rawai skulle avslutas med en välgörenhetskonsert av Job2Do. Tyvärr blev det storm samma kväll så konserten blåste bort. Men är musiker laddade för gig så vill dom spela och jag visste var vi kunde hitta dom. Släpade med vännerna till Yoonique Bar i Nai Harn och mycket riktigt, där satt bandet. Och spelade gjorde dom. Yoonique är fruktansvärt dåligt upplyst, så jag fick göra en konstnärlig lösning med videon (läs: nödlösning).Starta veckan med ett reggaelyckopiller, upp och dansa till Jobs Do Do Do-hit!

Vatten och politik i Thailand
Bara för att inga tidningar skriver om översvämningarna i Thailand längre betyder det inte att det är torrt och bra. Detta är en utdragen historia som inte kommer vara över på länge. Fler än 600 personer har omkommit (tillägg fre 25/11: 615) och bara Buddha vet hur många som skadats. Katastrofen har pågått så länge att människor i desperation börjar riva sandsäcks-barrikader och det har varit flera sammandrabbningar mellan översvämmade och polis och militär den senaste tiden. En reporter frågade en man som rev i en sandsäcksbarriär om han inte var rädd för fängelse. Svaret: "i fängelset är det i alla fall torrt!" Kan inte ens i min vildaste fantasi sätta mig in i hur det är att i månader ha vatten i sitt hus om man över huvud taget har ett hus som går att bo i. Men människan, och inte minst thailändaren, är en anpassningsbar och påhittig varelse. Har inte skrivit ett ord om den eventuella benådningen av Thaksin som så många spekulerat om av den enkla anledningen att jag aldrig trott på att han skulle benådas (i år...). Militären verkar ibland tro att ordergivningen går åt andra hållet i Thailand. Att regeringen börja följa militärens plan istället för tvärt om. Dom har tex publicerat en lista med 12 punkter av klagomål på hur Yingluck och Co skött översvämningskatastrofen. Förutom det så verkar samarbetet mellan regering och militär gå förvånansvärt bra, bättre än mellan regeringen och Bangkoks guvernör. Dom bråkar vidare. Bangkoks guvenör bryr sig om Bangkok. Punkt.Supoj Saplom, den permanenta sekreteraren i Transportdepartementet som även sitter (satt) i Thai Airways styrelse, fick besök av hela 11(!) tjuvar. Han polisanmälde inte inbrottet men det kom ändå till polisens kännedom. Polisen lyckades hitta tjuvarna - eller var det tjuvarna som hittade polisen? Tjuvarna berättade om hundratals miljoner i kontanter som fanns i huset. Rykten snurrar, handlar det om en megastor mutskandal eller är han utsatt för komplott eller är det en hämndaktion? Historien kommer bli intressant att följa. Bilden kommer från The Nation och visar en del av tjuvarna och en del av de 16,5 miljoner som hittats.Det är dåligt med kvinnor i den thailändska politiken. Jag tror männen med makt är rädda för att släppa in kvinnor... alla undersökningar i världen visar att kvinnor är mindre korrupta och hur skulle det gå med såna i maktposition i solens och mutkolvarnas land!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.