Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Era övernaturliga upplevelser samlade i en blogg

Här samlas vanliga människors upplevelser vid kontakt med övernaturliga händelser.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Era övernaturliga upplevelser samlade i en blogg

Inlägg i Era övernaturliga upplevelser samlade i en blogg

Längesedan sist!
Det var ett tag sedan Spökbloggen uppdaterades, jag har inte haft så mycket tid över och dessutom inte fått in så mycket historier för den delen heller. Vilket är rätt så trist. Tyvärr har jag inte varit med om så mycket själv heller på senaste tiden.Vill du dela med dig av din berättelse, tveka in. Skriv in din berättelse till spokbloggen@gmail.com, berätta gärna om du vill vara anonym och om du vill får du gärna bli länkad till din blogg/hemsida.

Glas som rör sig
Jo det var så att jag och mina syskon, Mats, Linnéa, Tintin & Rickard var med i denna historia. Min bror Rickard är 28 år gammal och han har en flickvän som heter Sofie och dom har två barn och två hundar. (dom hade bara ett barn just då) Min mamma hade åkt till spanien i några veckor. Sofie och Rickard passade oss så länge. Det började med att alla satt i ett rum (garage som blivit vardagsrum. Ingen isolering så väääldigt kallt) och kollade på en spökfilm, the ring. När vi minst anade det så hörde vi ett ljud. Ungefär som ett glas som gled från bordet ner till golvet. Men det lät bara som en dunst.Alla hoppade till. Det lät från köket. Alla gick dit och kollade vart det kom ifrån. Men ingenting syntes. Först antog vi att det var Sofie och Rickard's son Elon som var uppe och ville ta ett glas. (han var 2-3 år) Men han log och sov. Alla tyckte ju att det var lite skumt. Så vi antog då att det var någon av deras hundar Uffe och Mimmi. Men dom låg i soffan som vi satt i när det hände och hade alltid legat där. Vi kollade överallt i hela huset nästan. Men inget spår i över huvud taget. Vi kollade liksom i alla skåp också dessutom. Efter det så fick alla kalla kårar. Vi fick aldrig reda på vad det var eller varför. Det var läskigt.. Moa

Hos morfar
För någon månad sen så var jag hos min morfar (han dog bara någon vecka efter detta, saknar han), då satt jag och min fästman i köket ensamma, och jag sitter så jag ser ingången till köket.Då ser jag en skugga av en man, och det är som att han tittade in i köket och sen fort drog. Så jag trodde det var min morfar eller mamma eller någon annan i huset, men alla var nere i källaren och fixa nå! Jag fick värsta obehaget i mig, verkligen som om att något är fel. Det spökar ganska mycket hos morfar, han och hans bror bor ihop och båda hör röster nere i källaren, så tydligt att dom har mitt i natten gått ner i källaren för att kolla så att ingen är där! Sen har morfars granne sett en kvinna gå in i huset deras kring halv 6 på morgonen, och hon kom aldrig ut. Morfar hade inte hört något heller, och grannen hade sett så tydligt att min moster hade sovit över hos morfar ifall det var någon som kom in.

Farfar på besök
Efter att min farfar nyligt dog, var jag hemma hos min farmor, och där satt jag och in kusin i köket och gjorde något, tror vi ritade. Iallafall så hör vi hur något dunsar (som om något föll) inne på toan, jag som älskar allt som har med det övernaturliga att göra, springer in i toan för att kolla. Då var alla lådor och skåp öppna och mitt på toa golvet stod en kaffe kopp! Stod, precis som om någon placerat den där!!!!! Jag frågade farmor om hon visste något om det spökade hos henne och hon sa att det var farfar. Jag fick aldrig en obehagskänsla heller så jag tror det var farfar...

Van der Nootska
Hej, jag heter Fredrica och är 13 år. Nu ska jag berätta om en upplevelse som jag varit med om på van der Nootska palatset på söder. Min familj är väldigt kontaktbara till andra sidan, många i min familj har förmåga att känna om någon som inte längre finns t.ex. är i rummet eller liknande ( Även jag har fått den förmågan). Men nu till saken. Jo, som sagt när jag var på van der Nootska på bal i 27 November så hände något mycket märkligt. När jag och min kusin gick in i det "gröna biblioteket” och ställde oss längst bort i rummet vid ett fönster brevid ett rum som heter Silverkammaren, så (vi var ensamma i rummet) kom en kypare in. Han ryckte till men blev sedan lättad och sa: Jag trodde ni var spöket. Vi blev lite förvirrade och lämnade rummet.   Vi kom sedan tillbaka efter en stund och ställde oss vid samma fönster som förut (ingen i rummet) och då "öppnade" jag mig och försökte känna efter om det var någon från andra sidan i rummet . Och det var det. Jag kände en kvinna precis bakom min kusin. Hon var mycket sorgsen hade en klänning med en sån där "puff” bak. Hon var ingen glamourös människa, det kändes nästan som hon arbetade i palatset, hon var även ganska sluten. Min kusin sa saker i stil med: Vad ful du är! Jag tror inte på dig! Men mest för att prova om hon skulle reagera, men det gjorde hon inte. Det kändes som om hon hade fått ta så många smällar att hon inte längre kunde ta några fler. Hon hade stora, nästa läskiga uttryckslösa ögon och bara stirrade tomt i luften. Vi gick och satte oss någon annanstans i rummet och jag kände då att hon förflyttade sig bakom min kusins rygg. Den här kyparen som hade trott att vi var spöken kom in i rummet igen och då frågade vi honom om spöket. Jag blev chockad av det han sa. Han sa att det var en flickvän till en av herrarna som bott på palatset 1700-talet - 1800-talet. Han bedrog henne flera och att hon av det blev mycket sorgsen. Men han sa att hon mest var i hennes sovkammare på undervåningen (biblioteket ligger på övervåningen), men jag tror att hon ville vakta utanför silverkammaren för att se om han tog med sig någon annan kvinna in dit. Jag har aldrig känt ett spöke så stark förut och jag har aldrig fått det här jag känner bekräftat förut så det var ganska häftigt, att jag inte bara snackar strunt utan att det verkligen är sant.

Fallande saker
Detta har hänt flera gånger om. Ibland när vi sitter där uppe så har flera saker ramlar ner där nere. Ibland kan det vara burkar, glas och massa olika saker..

Skuggor
Detta har mamma berättat för mig. En kväll när hon satt där uppe och jag satt där nere. Så hade hon sett som en skugga åka förbi vid hennes dörr. Hon kunde inte riktigt se den. Men det va som en genomskinlig skugga åkte förbi henne.

Vem i trappan?
Jag, mamma och lillebror satt vid matbordet och åt middag. Så helt plötsligt så hör jag något. Det lät liksom först som attnågon gick i trappan. Jag frågade mamma om hon hade hört det också.Nej det hade hon inte? Så jag fortsatte äta som ingenting hade hänt. Men sen hände det igen men då lät det som om någon ramla i trappan. Det va då jag blev verkligen rädd. Då frågade jag mamma om hon hade hört det då. Men det hade hon inte.

Du ser om du törs.
Mina småsyskons mamma tror på det övernaturliga/spöken eller vad man vill kalla det. Hon är varken skrockfull eller sinnesrubbad, så jag väljer att tro på allt hon berättat om för mig. Hon har tron om att "spöken" endast visar sig för de personer som klarar av det psykiskt, det tror jag också faktiskt. När hon var liten så var hon och hennes vänner ute på landet och cyklade en sommar, när de kommer till en korsning i skogen så ser hon en kvinna med gammaldags kläder och huckle på huvudet, stå mitt i skogsbrynet i korsningen. Hon blir skiträdd och börjar vrålskrika, medans hennes kompisar inte ser något alls och inte fattar varför hon skriker. Ingen av dem såg kvinnan, endast hon.En annan sak hon berättat, är när hon och hennes lillasyster sov ensamma hemma med deras hund en gång. Hon var tvungen att sova i föräldrarnas säng eftersom hunden alltid sov där, och när hon släckt lampan för kvällen, hör hon hur någon börjar gå upp för trappan, hunden hoppar upp, viftar på svansen och står vid sängkanten för att vänta på att någon skall komma... men ingen kommer, hon tänder lampan och kollar efter, men ingen är där eller kommer. Detta händer upprepade gånger, hunden reagerar likadant varje gång. Till slut går hon och hämtar sin lillasyster, då är allt lugnt och inget händer igen. Hennes lillasyster har heller aldrig varit med om något onaturligt, och tror heller inte på sånt. Det är därför hon tror att "spöken" endast visar sig för de som klarar av det.

Inte ensam
När jag var yngre och gick på mellanstadiet, fick jag och några kompisar för oss att vi skulle gå in i ett övergivet gammalt hus (ett båtsmanstorp) i och med att jag/vi klev innanför dörren, fick vi ett obehag i hela kroppen - ett obehag som sa att "vi måste härifrån, något står inte rätt till!" men ingen lyssnade på den känslan, och ville inte heller bli klassad som en mes - så vi fortsatte gå omkring, rum för rum. När vi står i ett rum på övervåningen ser jag och en till kompis, en svart siluett gå förbi i dörröppningen till höger om oss. Vi båda skriker & frågar om den andra såg samma sak. Efter att ha bekräftat detta, så sprang vi därifrån och vågade aldrig gå in i huset igen. För att vara helt ärlig, känslan jag fick i kroppen när jag klev över tröskeln till det huset- den var INTE okej, det var en hemsk känsla, huset kändes inte okej att vistas i på något sätt alls... det hade inget att göra med att det var övergivet eller så alls, eftersom dörren alltid var öppen och jag visste många som varit in i det förut.Det finns även ett hus, som många berättat om där ute - dit folk åker, för att de vill kolla om det är sant, och alla jag pratat med har berättat liknande saker. Det är en gammal övergiven bondgård, och när man går på tomten så kan man höra djuren inne i ladugården. Jag har personligen aldrig varit dit, eftersom jag helst undviket att utsätta mig för sådana saker.

Flygande ljus
En kväll när vi satt där uppe och kolla på TV så hade vi tänt lite ljus och sånt. Det stod 5 ljus mitt på bordet. Efter kanske 10 - 20 minuter,  helt plötsligt flyger ett ljus ner i golvet. Jag blev verkligen skit rädd och börja gråta men mamma hon satt där som ingenting. Sen hände det igen och då flög det andra ljuset ner i golvet. Först då börja mamma reagera och blev ganska förvånad själv. Jag satt där och va skit rädd fortfarande.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.