Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Pocoloco Creativo - Fotografi & Babbel från en ö där havet slutar

Hon är fotograf och bor i Puerto Plata, Dominikanska Republiken som ligger där Atlanten slutar, upptagen med att leva sina karibiska kapitel, lära sig nya världar och använder mest flip-flop sandaler.

RSS Feed RSS Feed
Homepage » Besök Pocoloco Creativo - Fotografi & Babbel från en ö där havet slutar

Inlägg i Pocoloco Creativo - Fotografi & Babbel från en ö där havet slutar

Avokadotider - Avocado season
Just nu är det säsong för avokado här på ön. Var man än tittar så ser man avokadoförsäljare, på gatorna, på marknaden och i butikerna. De större i butikerna kostar efter vikt, ungefär 5 kr styck, men på marknaden kan man få en hel påse med 15-20 stycken i för runt 30 kronor. Man gör inget speciellt med avokadon här, man delar den i klyftor och äter till maten, eller blandar i en sallad.Translation:Avocado season!

Mina vattenkranar - My water taps
Det är inte helt vanligt att man har varmt och kallt vatten i sina kranar här i Puerto Plata. Man har vatten och så är det med det. Jag har varmt och kallt vatten, under förutsättning att det finns el, och att jag sätter på varmvattenberedaren.Om man inte känner till någonting, som till exempel vad den blå respektive röda pricken på kranarna betyder, så är det ju ändå femtio procents chans att det kan bli rätt vid installationen. Men inte här, inte de lokala rörmokarna, det gäller helt enkelt här, det blir fel och man får vara glad att det blir alls.Så naturligtvis kommer det varmt vatten ur de kranar som har en blå prick, och kallt vatten ur de kranar som har en röd prick. Det är hur självklart som helst att det är så, jag hade blivit förvånad om det inte hade varit så.Translation:I get hot water from the tap with a blue dot on, and I get cold water from the tap with a red dot on. And I am not surprised.

En bra sak med att ha ont i ryggen - A good thing about having a back that hurts
Det som är bra är mina grannar. Alla tycker jättesynd om mig.De kommer med mat till mig, idag fick jag Arroz con Leche, som är ungefär som risgrynsgröt fast sötare och med nejlikor i. En annan granne kom upp med 3 grillade fläskkotletter på en tallrik, ingenting till, bara 3 kotletter. En tredje granne kom med en smält och rätt så oätlig chokladkaka av lokalt och okänt märke, men det är tanken som räknas.Antingen är det ovanligt snälla grannar jag har, eller så vill de bara göra sig populära om och utifall jag ska dö av bruten rygg och tänker skriva testamente innan döden infaller.Translation:My neighbours are giving me food and chocolate.

Det är väldigt bra att ha en blogg - It is really good to have a blog
Jag printar ut fakturan från telefonbolaget för september månad, jag får den på epost, eftersom det är ingen idé att vänta på att fakturan ska komma med posten, då får man vänta, och ingenting kommer ändå, oavsett hur mycket man väntar.Summan är högre än vanligt, nästan dubbel, och jag listar snabbt ut varför. Kommer du ihåg att jag hade glädjen att dela telefonlinje helt plötsligt med ett annat hus, och att jag nästan dog i min väntan på en tekniker.Det blev dubbel glädje, för naturligtvis hade jag turen att få alla samtal debiterade på min faktura, jag har ringt en massa samtal till städer och orter som jag aldrig hört talas om. Det andra huset, som delade linje med mig - också ofrivilligt - är säkert jättelyckliga över sin billiga faktura, men den lyckan ska bli kort.Eftersom jag aldrig skriver ner något, utan litar på mitt dåliga minne, så är det otroligt bra med en blogg. Nu har jag lyckats få fram alla dagar under september när jag inte haft telefon, eller delat linje, eller varit utan internet.I morgon går jag till telefonbolaget och gör en reklamation. Kanske är det hög tid att påminna dem om den reklamation jag har nu också för min ofungerande telefonlinje. Deras inom 3 dagar har hunnit bli 6 dagar nu.Translation:It is good to keep a blog, if you need to remember things that you cannot remember.

Samtal med Fernando eller allting är relativt - A chat with Fernando or everything is relative
Jag pratade med Fernando, tänkte att kanske vill han att jag ska köpa något, en bok eller tidning så att han kan få tänka på något annat en stund, komma bort från sig själv för ett ögonblick, även om det är kort.Jag: Vill du att jag köper någon bok eller tidning till dig?Fernando: En bok med djurbilder, det tycker jag om.Jag: OK, jag tittar i morgon när det är måndag och bokaffären är öppen, idag är allting stängt.Fernando: Men jag vill ha en bok med läskiga djur, inte ödlor, ormar och sånt.Jag: Vad ska det vara för djur då?Fernando: Såna där konstiga djur som du visade mig på din dator, älgar och björnar.Translation:Fernando wants a book with ugly, scary animals like bears, but no lizards or snakes.

Kvinna i sitt trähus - Woman in her wooden house
Den här kvinnan bor i ett av Puerto Platas gamla trähus, ofta är husen över hundra år gamla, träplankorna är ruttna eller termitätna, taken av plåt är rostiga och golven är bara cement. Husen blir färre och färre, de flesta river husen och bygger nytt om de har råd, andra säljer marken och tjänar en slant. Problemet med att sälja är det ofta saknas lagliga papper, husen har gått i arv i generationer, det har aldrig behövts papper på marken, och det kvitto någon fick i slutet på 1800-talet är sedan länge borta. Många av de här husen är k-märkta, de får inte rivas och det löser man genom att låta dem förfalla så att man på så sätt får bygga nytt, eller behåller man helt enkelt fronten på huset, restaurerar den till ursprungligt skick, men bygger modernt bakom.Den här kvinnan lever ensam, hon har inga barn, så inget av det här är en möjlighet för henne. Hon bor som hon bor.Translation:A woman in her old wooden house downtown Puerto Plata. There are not many of these old houses left in town, most of them have fallen down, or people replace the old with new, modern buildings. This woman lives alone, she has no children. To replace her old house is not an option for her, so she keps on living as she is living.

Hennes favoritplats - Her favourite place

Söndag - Sunday
Jag mötte henne på gatan där jag bor, hon var ute för att köpa en cigarett i kvartersbutiken - colmadon.Translation:I met her on the street, she was out to buy a cigarette in the nearby cornerstore - the colmado.

Ibland - Sometimes
Ibland ser jag paradiset här, det karibiska blå, horisonter och himlar. När jag såg den här fiskaren en morgon, då såg jag paradiset och tänkte inte så mycket på obefintliga telefonlinjer och slöa internetuppkopplingar.Translation:Sometimes I see paradise here, and I forget about non existing phonelines and slow internet connections.

# 6
Idag tror jag att jag hittade den allra fulaste dörren i hela Puerto Plata. Men om man tittar lite närmare så är den rätt härlig - färgerna, all tid någon lagt ner på att hitta bråte och spika fast på hemskaste möjliga sätt. Det här är en riktig dörrletardröm.Translation:A really ugly door. I love it.

Två saker - Two things
Det regnar. Det öser ner.Jag tror att jag har brutit ryggen. Ungefär.Jag har en karta med 4 tabletter hemma, men jag är osäker om det är tabletterna sen jag bröt ryggen förra gången, eller om det är hundens tabletter som är kvar sen hon opererades.Translation:It is raining and I broke my back.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.