Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

LisaMatilda

En blogg om livets glädjeämnen. Om naturens växlingar, trädgård, loppisfynd, om att starta och driva en webbutik, och andra små och stora projekt.


Homepage » Besök LisaMatilda

Inlägg i LisaMatilda

Besöksräknare
De flesta bloggar har en besöksräknare. Oftast en ganska enkel variant som anger antingen alla besök eller antalet unika besökare.Vill man ha en lite mer avancerad modell, finns StatCounter. Här får man, genom att logga in på deras sida, fram många uppgifter. Förutom antalet sidvisningar, unika, respektive återvändande besökare, kan man se från vilken sida trafiken kommer, vilka utgående länkar som används mest, från vilken ort ens besökare kommer mm.StatCounter är gratis, lätt att installera genom att skapa ett konto och registrera sin sida. Man kan även utöka om man har ytterligare bloggar eller hemsidor, och sköta all statistik på en gång.Ett smidigt sätt att få veta mera om vad som händer ”bakom kulisserna” på bloggen!

Måste gå till optikern!
Är närsynt (ser dåligt på lång håll) sedan 16 års ålder. Har använt mestadeles linser de sista årtiondena. Men nu klarar jag inte det längre!Åldern har kommit ifatt! Hade jag haft en normal syn så hade jag behövt skaffa glasögon nu.Som läget är, ser jag utmärkt på långt håll med linser eller glasögon, men på nära håll bara suddigt.Utan ser jag bra på nära, men ingenting långt bort!Har man glasögon på sig så blir det ett evinnerligt av och på, med linser fungerar det inte alls.Måste bli ett besök hos optikern!

Liljor
Nu blommar liljorna i trädgården!I olika färger, var och en vacker på sitt sätt.Helgvädret har varit relativt fint här. Bara en liten regnskur på lördag fm, annars uppehåll. Till och med lite solsken emellanåt!Klippte bort vissna rosenblommor och pysslade runt altanen på lördagen, och sedan blev det en kvällspromenad.Söndagen ägnades åt loppmarknad i grannbyn. Blev några fynd; en del textilier (fastnar allt som oftast i den avdelningen numera!!), en bok, en väggprydnad i glas mm.

IM Rumänien
Deltar som fadder i ett projekt för gamla, hemlösa pensionärer i Bukarest, Rumänien. Människor som av någon anledning på sin ålderdom hamnat på gatan, utan någonstans att bo och med väldigt små möjligheter att försörja sig.I Rumänien finns inte det sociala skyddsnät som vi tar så för givet. Man är istället beroende av att släktingar tar hand om en och ger tak över huvudet.Här gör IM (individuell människohjälp) en stor insats. De stöttar med dagcenter, ger mat, värme och medmänsklighet till de som mer eller mindre lever av ingenting med gatan som sitt enda hem!!Förutom i Rumänien så finns fadderprojekt bland annat i Tibet och Guatemala. Stödet går till olika saker och olika grupper, t ex gamla, barn, utbildning eller till förebyggande hälsoarbete.Hem i brevlådan får du med jämna mellanrum en rapport om läget och om hur hjälpen når fram.Och att den når fram är jag övertygad om! En stor, välkänd organisation som IM är hårt kontrollerad och har ett 90-konto.Många människor framför som en orsak till att inte vilja hjälpa, farhågan att en stor del av pengarna ”försvinner” på vägen. Och självklart måste en del gå till bl.a. administration. Inte många vill jobba gratis idag!Men tar du beslutet att inte skänka något, går ingenting fram!!

Spikmatta
Har köpt mig en SPIKMATTA!!Under en längre tid har min nyfikenhet på den urgamla spikmattan funnits. Kände att jag måste testa!Och jo, jag gillar den!Naturligtvis är den inte det undermedel som den ibland beskrivs som, där man blir botad från praktiskt taget allt, bara man tillbringar några minuter på sin spikmatta.Och visst gör det ont, mest att lägga sig på den och sedan att komma upp ifrån den. Alldeles prickstilla måste man ligga, annars river man sönder sin rygg! Kanske det som är nyckeln till den avstressande effekten?Men känslan är skön…Värmande och avslappnande.Rekommenderas!!!

Fina gamla kort
Har visst blivit väldigt mycket vita blommor i den här bloggen på sista tiden. Hoppas att ingen har tröttnat!Bryter trenden med en massa fina gamla kort som man kan vinna hos Hanna med bloggen "Blommor i fönstret"Klicka på bilden, så kommer du till hennes sida och kan vara med!!

Hosta
Nu blommar hostan! Den har verkligen vuxit till sig och blivit stor i sommar. Tror aldrig att den har blommat förut, men nu så finns där plötsligt en hel klunga med vackra vit/lila stänglar!

Vacker i vitt
En liten, liten vit blomma. Mycket lätt att springa förbi, men väldigt vacker om man studerar den närmare! Och så är det väl med många saker i livet - man måste stanna upp för att se det fina. Måste ta det lugnt för att de kreativa tankarna ska komma.


Är en riktigt periodare när det gäller att läsa böcker. Kan hålla på i flera år och alltid ha något på gång. Sedan tar det liksom slut och jag hittar inget att läsa. Och även om jag gör det, så får jag sällan läst ut boken. Något tar emot, eller rättare sagt, det finns andra saker som drar.Har sedan en tid befunnit mig i denna situation! Men nu har det kommit ut en bok som jag verkligen vill läsa nämligen Elisabet Nemerts nya Ödets hav.Gillar hennes böcker och sätt att skriva, ofta om människor väldigt långt tillbaka i tiden eller under dramatiska perioder av historien.Om det nu inte fungerar att läsa den här boken, ska jag minsann testa med ljudboksversionen istället!!

Fynd på loppis!
En brun kaffeduk. Vackert mönster i milda färger.Liten, söt bricka i plast!Små servettringar??Glasögonfodral i retrostil!

Virkprojekt
Har virkat ett fodral till mobilen, ett till kameran och håller på med ett till glasögonen. Alla i en fin grön nyans.Det är ganska nyligen som jag återupptagit denna hobby, virkandet har legat nere i flera år. Har liksom inte blivit av och funnits någon motivation för det. Men nu har jag kommit igång så smått igen. Är ju väldigt avkopplande att hålla på med, kul att ha något att pyssla med när det finns en stund över!Sedan ska fodralen dekoreras också! Har köpt in små blommor att sy fast.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.