Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Mrs Woods Miljöblogg

Här kommer jag att blogga om miljö. Jag kommer att diskutera allt från klimathotet till ekologiskt mode och mat.


Homepage » Besök Mrs Woods Miljöblogg

Inlägg i Mrs Woods Miljöblogg

Inte bara miljöbilar nu även miljöbåtar
Nu kommer den klimatvänliga båten, nedan ser ni världens första hybridbåt - med både el- och dieselmotor. Hybridbilen är redan etablerad som ett modernt och bränslesnålt alternativ till den bensindrivna bilen. Men i semestertider är det många som lämnar bilen hemma för att ge sig ut på havet. Nu lanserar den österrikiska båttillverkaren Frauscher världens första yacht med hybridmotor. I samarbete med Steyr Motors har Frauscher kombinerat fart – med klimatvänlighet. Men den 5,6 meter långa hybridbåten är dock inte billig. Den kostar från cirka 900 000 SEK och uppåt. Vill man vara klimatvänlig på sjön i sommar finns det dock betydligt billigare och enklare sätt. Ett bra tips är att köra i låg fart. HEJA SVERIGE IKVÄLL!!!!

Varför skulle koldioxid vara skadligt?
Hej hej mina kära läsare? Har haft väldiga problem med min uppkoppling så jag har tyvärr inte kunnat skriva på ett tag, men nu ska det vara åtgärdat. Läste idag att tidigare Sandvikchefen Per-Olof Eriksson tycker att det är varken realistiskt eller nödvändigt att minska koldioxidutsläppen. Mer koldioxid gynnar tvärtom livsmedelsförsörjningen. Vi kan bränna så mycket olja vi vill utan att orsaka skadlig uppvärmning. Fokusera i stället på de verkliga och växande miljöproblemen i den snabbt växande nya världen, tycker han. Koldioxid är livets gas, oundgänglig för allt liv på jorden. Kan verkligen klimatet vara hotat av livets gas? Och är det meningsfullt eller ens möjligt att försöka styra klimatet? Vad tycker ni om hans resonemang?

Spara energi
Vi måste använda mindre energi för uppvärmning, nedkylning, tillverkning och transporter. Energin måste "tas fram" på ett miljövänligare sätt, men även när detta lyckas kommer vi med all sannolikhet inte kunna använda lika mycket energi som idag. Detta kan du göra: Köp renare el El från förnybara källor är mer miljövänligt och långsiktigt hållbar än den som kommer från fossila bränslen eller kärnkraft. Nu finns miljömärkt el så valet har förenklats för oss konsumenter, dessutom kan även den som bor i lägenhet numera välja elleverantör och därmed ställa miljökrav. Svenska Naturskyddsföreningen miljömärker el, se www.snf.se. Välj ett bättre energialternativ I eget hus: se till att värmen och varmvattnet i huset kommer från fjärrvärmenätet eller att du byter ut oljeeldningen mot förnybart alternativ, kanske pellets eller ved, bergvärme med miljömärkt el eller komplettera med solpaneler. Oljeeldningens tid är tveklöst över.

Regeringen föredrar el framför etanol
Hej på er! Fasen nu har klockan blivit mycket igen, tiden springer lätt iväg när man sitter uppe vid datorn. Läste idag att regeringen byter strategi för miljöbilar. Nu är budskapet att el är bättre än etanol. Den som köper en elbil föreslås få 20.000 kronor i stöd jämfört med 10.000 för andra miljöbilar.En mycket läcker elbil!

Ät insekter - för miljön
Hallå, då var det snart redan onsdag bara en halvtimme kvar för att vara exakt. Läste en ganska intressatn men konstig artikel idag om att man skulle äta insekter för miljön, låter inte så himla inbjudande precis. Man skrev att insekter kan bli framtidens föda, de är miljövänliga att föda upp och rika på protein, mineraler och vitaminer. För västerlänningar kan insekter verka aningen osmakliga men i Afrika, Amerika och Asien är särskilt larver en delikatess på tallriken.Kanske värt att testa eller vad tycker du?

Rekord för miljöbilar
Hej på er! Hoppas helgen har varit bra. Måndag här igen och man är tillbaka på jobbet och sliter som aldrig förr, eller inte =). Läste precis en rolig nyhet angående miljöbilar:Mer än var fjärde ny bil som såldes i april var en miljöbil. Försäljningen slog rekord och totalt såldes 7.762 nya miljöbilar förra månaden.Detta kanske blir årets miljöbil 2008 =)Ha det så bra!

Charlotte Perrelli
Återigen blev jag förvånad och överraskad av hur det röstades och hur bidragen placerade sig i Schlager-EM.Tänk att vi tycker så olika om musik, eller om det bara är kompisröstandet som ger utslag. Rätt värdelös tävling isåfall. Då blir det mest en röstningstävling där man ser vilket land som får mest röster från sina grannar.................................KNÄPPT är ordet!Kanske bättre att försöka göra något för planeten nästa år och skicka ett bidrag som har stark miljöprofil:En text på engelska som berättar och? inspirerar till miljöarbete.Sveriges delegation väljer kläder, mat och transporter som är "klimatsmarta".All inkomst från försäljning av schlager-bidraget och den efterföljande "Miljö-skivan" går till ett miljöprojekt.Kram på er och fortsatt trevlig helg! ;o)

Stress stress stress!
Hej på er, underbart med fredag. Skänt med helg nu när det är så fint väder, hoppas det håller i sig hela helgen bara. Hörde en ganska intressant debatt på nyhetsmorgon idag. Det var att både vi människor och klimatet/planeten är sönderstressade. Vi människor lever ett sådant hektiskt liv idag jämfört med förr i tiden. Man ska hinna med så mycket på så lite tid som möjligt. Detta levende medför även att inte bara vi människor får ta stryk utan även vår planet. Tyckte detta var en bra diskussion och tycker även det ligger en viss sanning i det, eller?Lite roligt vetande:Att blogga är bra för hälsan ? nu hävdar amerikanska forskare att cancerpatienter som skriver av sig repar sig snabbare än andra.Ha en underbar fredgaskväll allihop!

Bättre miljö - fetare plånbok
Med några enkla förändringar kan du förbättra din hemmiljö och dessutom spara pengar.minska värmen 1-2°C inomhus om möjligt.se till att köpa de mest energisnåla tvätt- och diskmaskinerna när det är dags att byta.släck lamporna i tomma rum och låt inte TV, video och stereo stå på stand by-läge. Omkring 20 procent av hushållens el (ej elvärme) går till att hålla apparater på stand-by!laga mat energieffektivt. Använd alltid lock när du kokar upp maten, använd mikron för små portioner, försök laga till fler saker samtidigt i ugnen. Se till att kastrullerna är lika stora eller större än plattorna, aldrig mindre och kolla att kastrullerna är plana under.

Boomerang kör ekologiskt
God morgon på er! Hoppas ni har haft en underbar helg och start på veckan! Själv har veckan startat bra, jobbade till och med lite i helgen. Så man är lite trött men det brukar gå över i mitten av veckan. Min väninna tipsade mig om en nyhet idag när det gäller ekologiska kläder. Klädmärket Boomerang ska börja med ekologiska barnkläder, riktigt skoj för alla barnfamiljer för dom gör verkligen snygga kläder, roligt att dom följer miljötrenden. Kollektionen ska heta Junior. En barnkollektion som ska kunna återvinnas och säljas flera gånger för att till slut bidra till materialet i trasmattor och lapptäcken. Tanken är att man ska kunna lämna in ett slitet och utväxt plagg och då få rabatt på ett nytt. Det gamla plagget ska sedan fräschas upp och säljas igen, till reducerat pris. Rolig idé! Eller vad tycker ni?Ekologiska barnkläder blir allt mer populära. Under de senaste åren har marknaden formligen exploderat och verkar inte mattas av. Ha nu en underbar dag allihop!

Miljömärkning, sopsortering mm.
Tycker jag har hyfsad koll på miljömärkning av varor och hur man sopsorterar.Tog ändå och repeterade i söndags och upptäckte att det fanns en hel del ny information.Eller så hade jag bara glömt en massa i all stress!Ta chansen du också att bättra på dina kunskaper genom länken nedan!http://www.miljo.konsumentverket.se/mallar/sv/Forstasida_lista1.asp?lngCategoryId=517Kram Kram!


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.