Annons:
ToppBlogg.se Lägg till din blogg
visa alla Allmänt Bil/MC Data/IT Ekonomi & Finans Film/Tv Filosofi/Religion Fotobloggar Företagsbloggar Hem & Inredning Humor Hälsa Kultur Litteratur Marknadsföring Mat Miljö Mode & kläder Musik Nöjen Personligt Politik Resor Sex & Samlevnad Shopping Spel & Dobbel Sport Teknik Lägg till blogg logga in & ändra blogg Om ToppBlogg.se / faq Kontakta oss

Slottsträdgården Ulriksdal


Varmt välkomna till Slottsträdgården Ulriksdals blogg där vi delar med oss av oss själva, trender, prylar och annat smått och gott som intresserar oss.


Homepage » Besök Slottsträdgården Ulriksdal

Inlägg i Slottsträdgården Ulriksdal

Don´t mess with Giggs!
Om en katt ligger och solbadar så ska man tydligen inte störa. Giggs blängde riktigt surt på mig och vände på huvudet och ignorerade mig totalt. Jag, som störde friden, blev såå avspisad :DVa ere om?!Se fler bidrag på Tisdagstemat Privat här

Jag gillar x 2!
Jag gillar patinerade krukor, åldrade av tidens tand!Jag gillar enkla arrangemang utan onödiga "krusiduller". Ett litet rostigt löv är det enda som behövs för lite extra piff! Såna här små arrangemang är perfekt som "gå bort gåva" till alla glöggpartyn och fester som står inför dörren!Vad tycker du om patinerade krukor - flipp eller flopp?!/AnnaKarin

Uteträdgården
Att vara trädgårdsmästare på en handelsträdgård är lite som att vara mjölkbonde, det är full aktivitet året om, även helger. I dag får vi kika lite på vad personalen på Uteträdgården hade för sig i lördags!Självfallet startar vi dagen med en rejäl frukost :) ! Här ser vi Malin, som är enhetschef på Uteträdgården, hugga in! Jessica gör en snabb inventering av perennerna- vad ska vi beställa hem?Eftersom hösten är en lämplig tid för att plantera träd, fruktträd, buskar och häckplantor m.m. väller det just nu in massor av beställningar. Här ser vi vart Ulla-Stina får spendera mycket tid, framför datorn! Läs mer om höstplantering här.Malin tipsar om Ambrarönnen - den har helt fantastiska höstfärger!MagnusEn sändning häckplantor som väntar på att packas upp.Ett stilleben med blanda annat buxbom från Perennagården!

Fågelmatare
Nu väller det hem varor till Trädgårdsbutiken och det är ett evigt uppackande! I morse stod Frida...och Sofia och packade upp en av alla dessa kartonger, men vad 17 är det för något? Sofia ser något konfunderad ut :).Men det är ju en fågelmatare - och SNYGG dessutom! Den "lampskärmsliknande" mataren kommer att bli så fin med exempelvis röda äpplen i! Attraktivt både för oss att se på och mumsigt för fåglarna!Snyggt!!Jag och mina kollegor önskar er alla en skön helg!!/AnnaKarin


I dag öppnar två roliga mässor på Stockholmsmässan; Hem 2008 och Hem & Villa. Våra trädgårdsdesigners kommer att finns på plats i monter A34:24 på Hem & Villa mässan. Bosse kommer att hålla föredrag på temat "Planera din trädgård i tid" klockan 14:30 varje dag under mässan. Bosse finns också på plats i montern i samband med sitt föredrag. Ni är varmt välkomna till oss i helgen!Läs gärna vårt pressmeddelande!

Höstfint i kruka
I dag hittade jag de här fina höstarrangemangen när jag grävde i bildarkivet! Här har vi använt ljung, cyklamen och lite annat smått och gott i växtväg. Vad har du i dina höstkrukor?!Cyklamen, Hebe och en dekorativ "boll" på ett fat, enkelt och snyggt! Istället för jord har vi använt svart dekorationssand.Julrosen tronar stolt i en trave krukor i sommarblomstältet.Gruppera ett antal krukor med höstvackra växter på trappen = välkomnande! Här har vi använt ljung, hebe, mossor, taklök, julrosor och kalanchoe.P.s. Om du känner igen bilderna beror de på att de togs till en artikel i Allt om trädgård för ett par år sedan!

Tisdagstema STÄNGD
När jag läste att tisdagstemat för idag är stängd tänkte jag genast på våra luftluckor! Under trädgårdsåret öppnas och stängs växthusens luckorna stup i kvarten. Nu, under senhösten och vintern ska de hållas stängda så att inte all värme sipprar ut. Bilden togs under ett skyfall för några veckor sedan, och vinkeln, tja så blir det när man bara sticker ut kameran och knäpper av :-)

Trevlig helg!
Tidiga höstmornar i trädgården är, i mitt tycke, magiska. Morgondimman anas i horisonten och man välkomnar verkligen solens värme när den sticker upp över växthustaken. Jag och mina kollegor här på Slottsträdgården Ulriksdal önskar er alla en skön helg!

Inredning
Här kommer några av mina favoriter bland all inredning som trängs på hyllorna i Trädgårdsbutiken just nu! /AnnaKarinDen rostiga gjutjärnsplattan kan man lägga ner i exempelvis en stenläggning eller bara ha som en vacker detalj i sin trädgård.De här "eldbollarna" kan man ha marschaller i, eller varför inte äpplen och annat smått och gott till fåglarna i vinter. Finns i massor av storlekar.De här färgade glaslyktorna är riktiga favoriter! När man samlar flera i grupp tycker jag att man nästan får känslan av en katolsk kyrka. Bordet är ju inte så dumt det heller!GECKO! De här ödlorna har våra kunder frågat efter i månader, nu när jag sett dem förstår jag varför!Om det är något som jag har dille på så är det ljuslyktor och ljusstakar, den här ljuslyktan skulle vara fantastisk (massor av dem givetvis) på min balkong!Just det, dille på ljusstakar! De här ljusstakarna får gärna flytta hem till mig :)

Första frosten
Den sista september kom den första frosten. Dimskyarna låg tunga över trädgården, perenner och blommorna på frilandet, frustnupna. Att något som är början till slutet, kan vara sååå vackert!Alla bilder togs vid 8 tiden på morgonen den 30 september 2008.

Trädgårdsbutiken
Kan det bli mer "bling-bling" än så här :) ?! Personalen i Trädgårdsbutiken har plockat ut sina favoriter bland all inredning! Läs mer här.


Annons:

Vill du tjäna pengar på din blogg?

Vet du om att du kan tjäna pengar på ditt bloggande? Genom att publicera annonser från olika affiliatenätverk på din blogg får du provision på den försäljning som dina besökare genererar. Du väljer själv vilka företag och produkter du vill marknadsföra men en enkel tumregel är att hålla sig till sådant som intresserar just dina besökare.

Nedan listar vi olika affiliatenätverk som vi rekommenderar. Besök dem alla och registrera ett konto som "Publisher / Annonsör". Därefter kan du välja och vraka mellan olika program som du vill marknadsföra. Kontakta oss gärna om du har några frågor så ska vi försöka hjälpa dig framåt. Lycka till!


Registrera konto på AdTraction - Har många bra annonsprogram för t.ex. hälsa, skönhet, parfym, smink m.m.